Фото: Вікіпедія

Європа передасть Україні 80 танків Leopard: коли отримаємо

Європейські союзники обговорюють спільну передачу Україні загалом 80 основних бойових танків Leopard 2. Деякі з них надійдуть на озброєння ЗСУ вже у березні.

Про це повідомляє Spiegel з посиланням на анонімні джерела.

Зазначається, що Німеччина на першому етапі надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу. Саме цю партію танків Україна має отримати у березні.

Ще один батальйон з танків Abrams готує США.

"Відповідно, німці беруть участь (у коаліції - ред.) з ротою танків Leopard 2A6 у батальйоні, в який, як кажуть, фіни, іспанці та голландці також вносять танки цієї моделі. Поляки та норвежці збирають другий батальйон Leopard типу 2А4. Повідомляється, що третій батальйон прибуде з США з приблизно 30 основними бойовими танками M1 Abrams, хоча офіційно про це ще не було оголошено", — зазначає видання.

Німеччина 25 січня офіційно погодилися поставити Україні важкі танки Leopard 2. Після цього рішення низка країн заявили про готовність надати Україні цей тип танків.

Відомо, що у РФ на тлі новин про ймовірну відправку Німеччиною Україні важких танків повідомили, що це "неминуче вплине на майбутнє між Москвою та Берліном".

Читайте також: Leopard 2. Чим особливі танки, які вже скоро отримають ЗСУ

Події, 25.01.2023 14:51