Фото: Вікіпедія

Spiegel: Німеччина відправить в Україну танки Leopard

Канцлер ФРН Олаф Шольц ухвалив рішення передати Україні бойові танки Leopard 2Йдеться як мінімум про одну роту Leopard 2A6, а це 10-14 танків.

Про це повідомляє Spiegel.

"Після багатомісячних суперечок канцлер Шольц ухвалив рішення про постачання танків в Україну", — пише ЗМІ.

Видання наголошує, що рішенню Німеччини, очевидно, передували інтенсивні кількаденні консультації з союзниками, особливо у Вашингтоні. 

"Шольц завжди підкреслював, що він хотів постачати бойові танки лише разом з іншими країнами, такими як США", — пояснює Spiegel.

Берлін також планує дозволити іншим країнам передати німецькі танки Києву. Spiegel стверджує, що Німеччина відправить Україні танки зі складів бундесверу, а в майбутньому може передати нові Leopard 2.

Нагадаємо, під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Міністерство оборони Німеччини лише анонсувало пакет військової допомоги Україні на 1 млрд євро. В першу чергу, це засоби протиповітряної оборони.

Водночас генсек НАТО Єнс Столтенберг запевняв, що рішення щодо танків від Німеччини "скоро буде".

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що обговорення щодо поставки танків Leopard вже на фінальній стадії. Також спікер Держдепартаменту США Нед Прайс заявив, що найближчим часом з Німеччини можуть надійти новини про передавання танків Leopard Україні.

Відомо, що у РФ на тлі новин про ймовірну відправку Німеччиною Україні важких танків повідомили, що це "неминуче вплине на майбутнє між Москвою та Берліном".

Світ, 24.01.2023 19:49