Фото: Вікіпедія

Танки Leopard для України: яке рішення ухвалили учасники "Рамштайну"

Під час засідання у форматі "Рамштайн" не було ухвалено рішення про постачання Україні танків Leopard 2. Хоча для перемоги у війні проти Росії Україні катастрофічно не вистачає саме їх.

Про це повідомив новий міністр оборони ФРН Борис Пісторіус за результатами засідання 8-го засідання Контактної групи з питань оборони України.

За словами міністра, є аргументи "за" поставки та аргументи "проти", які висуваються різними країнами.

Водночас Пісторіус пообіцяв, що "Німеччина не буде стояти на шляху партнерів". Міністр оборони також сказав, що єдиного підходу щодо поставок танків в Україну немає. Він впевнений, що рішення ухвалять в найближчій перспективі, але воно залишається за канцлером.

Нагадаємо, у п'ятницю, 20 січня, на німецькій авіабазі "Рамштайн" розпочалася восьма зустріч союзників України. Країни повинні оголосити продовження допомоги та передачу важкої техніки від західних партнерів й планували домовитись про постачання танків Україні Leopard 2.

На засіданні у форматі "Рамштайну" вже виступив президент України Володимир Зеленський. Він закликав союзників скликати нове засідання з метою обговорення відправки в Україну далекобійних ракет та винищувачів F-16.

До того ж очільник українського оборонного відомства Олексій Резніков вважає, що у західних країнах змінюється думка про постачання важкої техніки. Тому Україна невдовзі зможе одержати танки, бойові літаки, зброю великої дальності.

Додамо, раніше повідомлялося, що Німеччина не заперечує відправку Польщею танків Leopard 2. Вона може відправити їх в Україну без дозволу ФРН.

Світ, 20.01.2023 16:00