Фото: росЗМІ

РФ намагається витіснити Пригожина й шукає інші ПВК: з'явилися деталі

Міноборони Росії намагається витіснити засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина з інформаційного поля. Натомість рашистська влада вже почала активізувати альтернативні приватні військові компанії.

Про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

"У той час, як Пригожин відверто не згоден із втратою впливу та продовжує своє протистояння з Міністерством оборони РФ, військове керівництво Кремля намагається встановити контроль над приватними військовими компаніями та іншими парамілітарними формуваннями", — зазначив Громов.

Своїми діями Міноборони Росії нібито прагне замкнути на себе забезпечення "добровольчих формувань" озброєнням, військовою технікою та продовольством, а також у питанні надання медичної допомоги.

У Генштабі зазначили, що уряд РФ вже поширив діяльність військово-лікарської експертизи на так звані "добровольчі формування".

"Міноборони РФ взагалі намагається витіснити Пригожина з інформаційного поля. На цьому фоні активізувались альтернативні приватні військові компанії, зокрема, афілійована з Федеральною службою безпеки РФ ПВК "Ястреб"", — наголосив Громов.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що очільник Чечні Рамзан Кадиров має намір створити власну приватну військову компанію. Це він планує зробити завершення роботи на державній службі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2023 12:55