Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Кадиров вирішив позмагатися з Пригожиним: хоче створити власну ПВК

Очільник Чечні Рамзан Кадиров має намір створити власну приватну військову компанію. Це він планує зробити завершення роботи на державній службі.

Про це він повідомив у Telegram-каналі у неділю, 19 лютого.

Кадиров зазначив, що має намір "скласти конкуренцію" засновнику ПВК "Вагнера" Євгену Пригожину, чия приватна військова компанія "залізно довела свою ефективність у військовому плані та підвела межу під розмовами про необхідність ПВК".

"Без жодного сумніву, такого роду професійні формування потрібні й необхідні. Тому я всерйоз планую при завершенні роботи на держслужбі скласти конкуренцію нашому дорогому брату Євгену Пригожину і створити приватну військову компанію. Думаю, що все вийде", — написав Кадиров.

Відомо, що загальні втрати ПВК "Вагнера" в Україні становлять понад 30 тисяч, з них дев'ять тисяч вбитими й практично половина загинула в боях з середини грудня, майже 90% з них — засуджені.

Нагадаємо, в останньому звіті Інституту вивчення війни повідомлялося, що Кадиров відкинув пропозиції засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина приєднатися до інформаційної кампанії проти Міноборони Росії. Лідер Чечні вважає, що ця кампанія не допоможе відновити згасаючий вплив Пригожина.

ідписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.02.2023 00:06