Рим звинувачує Францію в неоколоніалізмі

22 СІЧНЯ 2019 10:07

Французький МЗС викликав «на килим» посла Італії: Париж назвав «неприйнятними і необґрунтованими» висловлювання італійського віце-прем'єра і міністра економрозвитку Луїджі ді Майо, повідомляє Euro News.

У неділю ввечері політик звинуватив Францію в неоколоніалізмі і фактичному провокуванні міграційної кризи, і навіть запропонував ввести проти Парижа санкції. Півтора десятка африканських країн, в основному колишніх колоній Франції, входять в єдиний валютний союз, за ​​рахунок чого, за словами Ді Майо, Париж покриває власний колосальний внутрішній борг:

«Друк грошей для 14 африканських країн перешкоджає їх розвитку і впливає на кількість біженців, які гинуть в Середземному морі або висаджуються на наших берегах. Європа повинна знайти сили сміливо поглянути на проблему деколонізації Африки. Я втомився говорити про наслідки міграційного кризи, я хочу почати боротьбу з його причинами».

На думку противників «П'яти зірок» в самій Італії, Ді Майо змушений був зробити подібну заяву: його рух втрачає популярність, і політикам необхідно залучити нових виборців напередодні виборів до Європарламенту.

Світ, 22.01.2019 10:07