Різдво для всіх

26 ГРУДНЯ 2017 16:32

Різдво - час чудес! І таке чудо біженцям і людям без певного місця проживання подарували волонтери організації Sant'Egidio і працівники лондонського вокзалу.

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Довгі столи з їжею, святковий посуд, пляшки з шампанським. Сотні мігрантів і людей без певного місця проживання зібралися в римській церкві Санта-Марія-ін-Трастевере на різдвяну вечерю.

Перший такий обід відбувся 25 років тому. У цьому році на свято були запрошені понад п'ятдесят тисяч чоловік в різних містах Італії.

«Ми приїхали з Сирії через Ліван. Ми біженці. Сьогодні ми і волонтери організації Sant'Egidio - одна велика сім'я», - розповідає один з гостей свята.

За словами президента організації Марко Імпальяццо, за допомогою таких обідів він і його волонтери хочуть показати, як багато людей готові прийти на допомогу нужденним.

Подарунок людям, які опинилися без даху над головою зробили і лондонські залізничники. Вони влаштували різдвяну вечерю на одному з вокзалів британської столиці. На свято зібралися 200 чоловік.

«Коли ми готували цю вечерю, хтось мені сказав, що очікування гостей не такі високі. Ці люди були б раді навіть дрібницям. Ми робимо велику справу. Я думаю, запрошені будуть задоволені», - каже організатор Стів Нейбор.

Допомогти нужденним зголосилися десятки компаній: вони передали для гостей свята різдвяні подарунки - рукавички, шкарпетки і шапки.

Суспільство, 26.12.2017 16:32