Фото: скріншот з відео / Російський добровольчий корпус

Російська влада покинула декілька населених пунктів у Бєлгородській області, — розвідка

Загони Російського добровольчого корпусу (РДК) та легіону "Свобода Росії" (ЛСБ) контролюють декілька населених пунктів у Бєлгородській області. Місцева влада покинула захоплену територію.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки міністерства оборони України Андрій Юсов, передає ток-шоу "Новий відлік".

За словами військового, на території Бєлгородської області повстання продовжується і набирає обертів та масштабів. Селища, що розташовані неподалік кордону з Україною, вже перебувають без російської влади. При цьому в ГУР не уточнили, про які саме населені пункти йдеться.

"Є кілька селищ на прикордонні, з яких фактично пішла рашистська влада. У принципі там зараз немає влади жодної", — заявив Юсов.

Представник розвідки запевнив, що представники повстанців та руху опору "зараз активно діють, у тому числі й у столичному регіоні".

У розвідці додали, що на цей час серйозних зіткнень і боїв російських повстанців у Бєлгородській області та регулярними військами немає, і їх "ми побачимо пізніше", оскільки диктатор РФ Володимир Путін поки що тримає основні сили в Україні як окупаційний контингент.

Юсов також додав, що операція РДК та ЛСР показали всьому світу, що "король голий", кремлівський режим виснажений і не може організувати захист своїх кордонів, а тим часом "повстання тільки набирає обертів та масштабів".

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Командир РДК Денис White Rex 25 травня повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку.

Вже 25 травня бійці Російського добровольчого корпусу повідомили, що знову перетнули кордон із Російською Федерацією. Нині вони перебувають у селі Глотове Бєлгородської області.

Раніше у розвідці повідомили, що силовики Російської Федерації не зуміли витіснити зі своєї території представників підрозділів Російський добровольчий корпус (РДК) та легіон "Свобода Росії". Вони продовжують перебувати на території Бєлгородської області РФ.

Варто відзначити, що у Бєлгородській області знову було неспокійно. У п'ятницю, 26 травня, місцеві жителі поскаржились на вибухи в регіоні: було чути звуки обстрілів й атаку безпілотників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.05.2023 12:37