Фото: скріншот з відео

У розвідці повідомили, де перебувають бійці "РДК" та "Свободи Росії", які захопили територію РФ

Силовики Російської Федерації не зуміли витіснити зі своєї території представників підрозділів "Російський добровольчий корпус" (РДК) та легіон "Свобода Росії". Вони продовжують перебувати на території Бєлгородської області РФ.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, повідомляє ток-шоу "Новий відлік".

За його словами, російські добровольці ставлять собі завдання звільнення Бєлгородської області та Росії загалом від режиму російського диктатора Володимира Путіна.

"Так, відомо, є представники РДК і легіону "Свобода Росії", є представники руху опору, який насправді розгортається... Так, такі люди залишаються на території, яка називається поки що "Російська Федерація", і їхня географія поширюється, і їхня кількість збільшується", — сказав Юсов.

Представник розвідки також наголосив, що назви земель та їхні статуси можуть змінюватися.

"Юридичні та політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" — в неї входять історично різні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні назва така. Далі будемо бачити", — додав Юсов.

Нагадаємо, на території Бєлгородської області 22 травня легіон "Свобода Росії" та Російський добровольчий корпус проводив операцію для створення "смуги безпеки" для захисту цивільних українців від "режиму Путіна". До цього залучені виключно громадяни Росії.

Командир РДК Денис White Rex 25 травня повідомив, що після проведення операції в Бєлгородській області у них двоє поранених, а загиблих немає. На КПП "Грайворон" вони захопили БТР, стрілецьку зброю та іншу техніку.

Вже 25 травня бійці Російського добровольчого корпусу повідомили, що знову перетнули кордон із Російською Федерацією. Нині вони перебувають у селі Глотове Бєлгородської області.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.05.2023 23:35