Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Російська пропаганда поширює фейк щодо застосування Україною хімічної зброї у Курській області

Кремлівські пропагандисти поширюють неправдиву інформацію про те, що Україна начебто порушує міжнародне право та застосовує хімічну зброю у Курській області Росії.

Як повідомляє прес-служба Центру протидії дезінформації, Україна є підписантом Конвенції про заборону хімічної зброї та суворо дотримується своїх міжнародних зобов'язань.

Зазначається, що пропагандисти не наводять жодних доказів, що також є ознакою того, що ця інформація неправдива.

"Водночас саме російські z-воєнкори час від часу поширюють відео, де зафільмовано застосування російськими військами хімічної зброї по українських позиціях, що є воєнним злочином та відвертим порушенням законів війни", — наголошують у ЦПД.

фейк

Фото: Центр протидії дезінформації

Так, керівник ЦПД та офіцер Сил оборони України Андрій Коваленко додає, що поширення подібних меседжів є частиною стратегії Москви щодо інформаційної відповіді на операцію України у Курській області.

Нагадаємо, раніше прес-служба ЦПД повідомляла, що російські пропагандисти запустили нову хвилю фейкової інформації щодо подій у Курській області РФ. Йдеться про начебто масові вбивства мирного населення українськими військовими та диверсантів на цивільних авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.08.2024 13:39