Фото: ruposters.ru

Російські військові Чорноморського флоту відмовились воювати в Україні: названо причину

Російські в військовослужбовці 126-ї бригади берегової оборони Чорноморського флоту відмовились воювати в Україні. Солдати написали близько 20 рапортів із проханням звільнити їх у зв'язку з невиконанням умов контракту.

Про це повідомило російське видання "7х7".

Росіяни послалися на пункт "в" частини 2 статті 51 ФЗ "Про військову службу". Також опубліковано фото рапортів.

Зазначається, що 126 бригада була сформована в Криму. Наразі вона знаходиться на російському опорному пункті в Україні. Військові стверджують, що солдатам заборонили ходити у відпустку.

Джерело повідомляє, що одразу після інциденту в розташування прибуло командування і стало перевіряти усі особисті речі військових

"Кажуть, що алкоголь утворив у головах виразки, через які туди потрапляють погані думки", — процитував керівництво контрактник.

Військовий заявив, що бригада вирішила відмовитися воювати "з міркувань совісті". На запитання, чому саме зараз, молодик відповів, що, коли все почалося, вони "приїхали звільняти населення від нацистів", але люди проти". Тоді він нібито почав сумніватися.

Цікаво, що до складу 126-ї бригади берегової охорони Чорноморського флоту РФ входять переважно колишні українські військовослужбовці, які під час анексії Криму змінили присягу і добровільно перейшли на бік ворога.

Найбільші втрати бригада зазнала на Херсонщині навесні 2022 року. А наприкінці січня 2023 року ЗСУ знову сильно прорідили лави зрадників під Олешками.

Нагадаємо, у кривавій війні з Україною Російська Федерація втратила вбитими та пораненими майже 200 тисяч військових. З них 1800 — офіцери ворожої для нас армії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.03.2023 17:39