Фото: росЗМІ

Російську Камчатку накрив потужний землетрус: почалося виверження вулкану (фото)

Ввечері у суботу, 17 серпня, біля східного узбережжя півострова Камчатка у Росії стався землетрус магнітудою 7,2 бала. Опісля почалося виверження вулкану Шивелуч.

Як повідомляє Sky News із посиланням на Європейський середземноморський сейсмологічний центр, землетрус було зафіксовано на глибині близько 51 кілометр. Поштовхи сталися приблизно за 100 кілометрів від прибережного міста Петропавловськ-Камчатський, населення якого становить понад 150 тисяч осіб.

епіцентр землетрусу на Камчатці

Епіцентр землетрусу

Національний центр попередження про цунамі США заявив, що землетрус несе загрозу цунамі. Зокрема, вказується, що у деяких прибережних районах Росії можливі хвилі заввишки до метра над рівнем припливу, проте наслідки, найімовірніше, будуть обмеженими.

За даними Національного центру попередження про цунамі США, землетрус відчувався на відстані понад 100 кілометрів від епіцентру.

землетрус на Камчатці

Фото: росЗМІ

В російському інституті вулканології та сейсмології повідомили, що після землетрусу почалося виверження вулкана Шивелуч. Він викинув попіл на вісім кілометрів над рівнем моря. 

Камчатка землетрус

Фото: росЗМІ

Довідка: Шивелуч — діючий вулкан на Камчатці, вік якого становить 60-70 тисяч років. Він складається з вулкана Старий Шивелуч, стародавньої кальдери та активного вулкана Молодий Шивелуч. Вулкан розташований на відстані близько 50 кілометрів від селища Ключі Усть-Камчатського району та за 450 кілометрів від Петропавловська-Камчатського.

Нагадаємо, днями повідомлялося, що східну частину Японії накриває потужний тайфун "Ампіл". Внаслідок цього скасували сотні авіарейсів, а десятки тисяч людей тимчасово евакуювали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.08.2024 02:31