Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

У Японії вперше в історії оголосили попередження про потужний землетрус

Японське метеорологічне агентство оприлюднило попередження про ризик масштабного землетрусу на тихоокеанському узбережжі. У зв'язку з цим прем'єр-міністр країни Фуміо Кішіда скасував плани щодо візиту до Центральної Азії та Монголії.

Як повідомляє Reuters, ризик сильного землетрусу на тихоокеанському узбережжі вищий, ніж зазвичай.

Так, у четвер, 8 серпня, було оприлюднене перше в історії Японії попередження про ризик потужного землетрусу на тихоокеанському узбережжі. Зазначається, що метеорологи попередили населення про високу ймовірність сильного землетрусу в жолобі Нанкай, який розташовано на дні Тихого океану. Він проходить уздовж тихоокеанського узбережжя Японії, де попередні землетруси викликали великі цунамі.

Інформація про це була оприлюднена після підземних поштовхів магнітудою 7,1 бала, які того ж дня вразили південно-західний острів Кюсю. Водночас у повідомленні не вказано часових рамок потенційної події або заклику до евакуації.

"Я вирішив залишитися в країні на наступний тиждень або близько того, щоб переконатися, що наша підготовка та комунікація в порядку, але це вперше, і я думаю, що люди будуть відчувати тривогу з цього приводу. Тому я вирішив скасувати свій запланований візит до Центральної Азії та Монголії", — наголосив Кішіда.

Проте Кішіда може спробувати проводити зустрічі з лідерами країн, які він хотів відвідати, онлайн. Візит японського політика був запланований на п'ятницю, 9 серпня, та мав продовжуватись до понеділка, 12 серпня. Кішіда мав відвідати Казахстан, Узбекистан та Монголію. 

Видання наголошує, що попередження не означає, що землетрус обов'язково буде, але метеорологи закликали людей бути готовими до евакуації в разі необхідності.

Нагадаємо, раніше геофізик Володимир Шляховий повідомляв, що на Полтавщині за останні 14 років сталося 15 землетрусів. Причин сейсмічної активності в регіоні може бути кілька, зокрема й через розлом по лінії Перещепине — Карлівка — Зачепилівка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.08.2024 15:11