Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Скасування рейсів та евакуація десятків тисяч людей: Японію накриває потужний тайфун

Східну частину Японії накриває потужний тайфун "Ампіл". Внаслідок цього скасували сотні авіарейсів, а десятки тисяч людей тимчасово евакуювали.

Як повідомляє видання Reuters, японське метеорологічне агентство класифікувало тайфун як "дуже сильний" та "жорстокий".

Синоптики зазначають, що у п'ятницю, 16 серпня, близько 15:00 за місцевим часом (09:00 за київським) тайфун наблизився до східного регіону Канто, де розташована столиця Японії Токіо. За їхніми даними, швидкість вітру становить 45 метрів за секунду з максимальним поривом 60 метрів за секунду, що сягає 216 кілометрів на годину.

"Очікується, що в регіоні Канто буде сильний вітер, який може спричинити травми через летючі уламки або навіть перекинути вантажівки під час руху", — попереджують метеорологи. 

Місто Івакі, яке розташоване у префектурі Фукусіма на північному сході Японії, видало наказ про евакуацію близько 323 000 людей, наказавши їм виїхати, адже ймовірність погіршення погодних умов зростає. Водночас місто Мобара в префектурі Тіба також видало наказ про евакуацію близько 18 500 жителів, тоді як десятки інших міст відкрили спеціальні евакуаційні центри. 

Зокрема, японські авіакомпанії скасували близько 600 внутрішніх та майже 100 міжнародних рейсів, які були заплановані на виліт або прибуття в п'ятницю, 16 серпня, що вплине на 120 тисяч пасажирів. Також було скасовано всі рейси швидкого швидкісного поїзда "Сінкансен" між Токіо та промисловим центром Японії Нагоя. Також ресторани, універмаги та парки розваг були закриті або оголосили про скорочений робочий день. 

Нагадаємо, раніше японське метеорологічне агентство попереджувало про ризик масштабного землетрусу на тихоокеанському узбережжі. У зв'язку з цим прем'єр-міністр країни Фуміо Кішіда скасував плани щодо візиту до Центральної Азії та Монголії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.08.2024 13:27