Фото: Міноборони

Росія формує нові зʼєднання для війни в Україні, — британська розвідка

Росія прагне посилити свої наземні сили, а тому, найімовірніше, почала формувати нові військові з'єднання. Робота над ними триває щонайменше два місяці.

Про це повідомили у Міністерстві оборони Великої Британії  у Twitter.

"Росія, швидше за все, розмістить будь-яке нове формування як резерв в Україні. Однак у довгостроковій перспективі Росія прагне посилити свої сили перед НАТО. Без нової великої хвилі обов'язкової мобілізації Росія навряд чи знайде достатньо нових військ, щоб забезпечити хоча б одну нову армію", — йдеться у повідомленні.

британська ровідка

Інфографіка: Міноборони Великої Британії

Британські аналітики вважають, що після початку повномасштабної війни в Україні, росіяни переважно задіювали мобілізованих резервістів, щоб поповнити свої формування. Натомість про створення нових організацій не йшлось. Хоча саме таким формуванням був 3-й армійський корпус, який росіяни створили улітку 2022 року. Проте його результати були невтішними для ворога.

Додамо, російська Держдума знайшла спосіб збільшити кількість призовників до армії РФ на понад два мільйони осіб. Можновладці країни-агресора вирішили не підвищувати призовний вік поступово, як це планувалось раніше. Тож вже у 2024 році російські чоловіки підлягатимуть призову до 30 років, а нижня межа залишиться на тому ж рівні, що й зараз — 18 років. 

Нагадаємо, у британській розвідці вважають, що Росія більше не може захистити своє населення від війни з Україною. Про це свідчать такі події як атака безпілотників по Москві, підняття призовного віку для росіян, а також заколот засновника ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.08.2023 09:58