Фото: ілюстративне. Джерело: "Укрінформ"

Росія готує провокацію проти України: хоче звинуватити Україну у незаконному обігу зброї в Африці

Російська Федерація готує проти України нову інформаційну провокацію, пов'язану нібито з незаконним обігом західної зброї в Африці. 

Про це повідомила прес-служба Головного управління розвідки (ГУР).

"На тлі послаблення позицій Росії та її проксі-сил на Африканському континенті, ворожі спецслужби готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти нашої держави", — попередили в ГУР.

Зокрема, РФ намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан. Для цього російські пропагандисти планують оприлюднити в  ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки "трофейної" зброї американського походження, раніше захопленої найманцями так званої ПВК "Вагнера" під час війни в Україні.

Як повідомляють в українській розвідці, мета подібних публікацій — дискредитація нашої держави та партнерів, а також звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України.

"Також кремль намагатиметься звернути увагу на те, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли Росія веде геноцидну війну в самій Україні", — зазначили в розвідці.

Через те, що у мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, наразі тривають релігійні свята, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території Білорусі.

"Підкреслюємо, що Україна та її Сили Оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї", — підсумували в ГУР.

Фото: ГУР

Фото: ГУР

Нагадаємо, нещодавно Генштаб попереджав, що війська країни-агресорки готуються до проведення чергової провокації на Запорізькій атомній електростанції під фальшивим прапором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 17.04.2024 15:44