Фото: Генштаб ЗСУ

Окупанти готують нову провокацію на ЗАЕС, — Генштаб

Війська країни-агресорки готуються до проведення чергової провокації на Запорізькій атомній електростанції під фальшивим прапором.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України посилаючись на дані розвідки.

Яку саме провокацію може здійснити ворог, у Генштабі не розповіли. Лише попередили, що ворог може звинуватити у всьому Україну. До того ж у Генштабі наголосили, що допоки російські терористи знаходяться на ЗАЕС, тримають там свою бойову техніку та мають можливість проводити свої операції, безпека станції не може бути гарантована.

"Росія є єдиним терористом у світі, який тримає в заручниках атомну станцію та використовує її для шантажу України та усього світу. Ніхто інший, окрім російських терористів, не ставив світ так близько до межі свідомої радіаційної катастрофи", — наголосили у Генштабі.

Крім того, військові зауважили, що останні тижні росіяни вже кілька разів намагалися перекласти на Україну відповідальність за використання безпілотників для атак на обʼєкти ЗАЕС.

"Це свідомі російські дії, які продовжують російську ж практику шантажу нашої держави та усієї міжнародної спільноти ризиком катастрофи на ЗАЕС. Україна завжди відповідально ставилась і ставиться до безпеки ядерних обʼєктів. Лише повернення ЗАЕС під контроль України здатне відновити реальну безпеку станції", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, усі шість реакторних блоків Запорізької атомної електростанції наразі перебувають у стані "холодного зупину" вперше з кінця 2022 року після того, як четвертий енергоблок досяг цього робочого стану вранці 13 квітня. Хоча цей захід є позитивним для ядерної безпеки, ситуація залишається надзвичайно крихкою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2024 14:59