Росія хоче мобілізувати на війну з Україною увесь бізнес

01 ЛИПНЯ 2022 18:39

На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України уряд країни-агресора заявив про намір мобілізувати весь бізнес в інтересах військових.  

Кабмін країни-агресора вніс до нелегітимної Держдуми законопроект, який дає владі РФ право в період ведення війни за кордоном нав'язувати російським комерційним структурам "держоборонзамовлення", пише TrueUA.

Відповідно до законопроекту, замовники – Міноборони, спецслужби, інші держустанови – отримають право змінювати умови виконання держзамовлення, збільшити його обсяг або змінити вартість робіт.

У пояснювальній записці та самому документі сказано, що в Росії виникла "короткострокова підвищена потреба в ремонті озброєння і військової техніки та забезпеченні матеріально-технічними засобами", і що необхідно "організувати ресурсне забезпечення поставок в рамках державного оборонного замовлення".

Кабмін РФ планує вводити "спеціальні заходи у сфері економіки", які дозволять залучати приватні компанії до роботи "за межами встановленого робочого часу" примусово (вони позбавляються права відмовитися від виконання таких замовлень). 

Світ, 01.07.2022 18:39