Росія масовано атакувала Україну, "прильоти" були навіть у Польщі: що відомо

15 ЛИСТОПАДА 2022 22:36
У вівторок, 15 листопада, Росія знову масовано обстріляла Україну. Також російські ракети впали на території Польщі.
TrueUA розповідає актуальну інформацію.

Так, у Києві сталися "прильоти" у будинки в Печерському районі. Внаслідок влучань одна людина загинула. У столиці після обстрілів ввели екстрені відключення світла.

Крім того, окупанти обстріляли Одесу. У місті почали вимикати світло. Також Росія завдала ракетного удару по об'єкту критичної інфраструктури на Львівщині. 80% мешканців обласного центру залишилася без електроенергії.

У Тернополі через ракетні удари по сусідніх регіонах теж значні проблеми з енергією.

"Немає світла у квартирах, виникають перебої з мобільним зв'язком, не працюють помпові станції, каналізаційна станція, котельні, світлофори, вуличне освітлення та інше", — повідомив мер Сергій Надал.

Також росіяни завдали ракетних ударів по критичній інфраструктурі Харкова та Чугуївського району. Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що є перебої з електропостачанням, всі профільні служби працюють на місцях.

Відомо, що у Житомирській, Івано-Франківській та Миколаївській областях спрацювала ППО.

Скільки Росія випустила ракет по Україні

Президент Володимир Зеленський повідомив, що Росія сьогодні випустила по Україні 85 ракет. Він зазначив, що ще попереду може бути близько 20 ударів, тому закликав українців берегти себе та перебувати в укриттях деякий час.

Внаслідок ракетних ударів по Україні почалися проблеми з електрикою й у Молдові. Країна припинила отримувати електроенергію з Румунії.

Падіння ракет на території Польщі

У польських ЗМІ ввечері 15 листопада з'явилася інформація про те, що росіяни могли завдати ракетного удару по селу Пшеводув, яке розташоване поблизу кордону з Україною. Внаслідок атаки загинули люди.

Російські ракети влучили по Польщі, загинули люди, - ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що Україна вже кілька разів попереджала, що Росія не обмежиться нашими державними кордонами. І це сталося сьогодні, коли окупанти вдарили по Польщі.

"Сьогодні сталося і те, що ми давно попереджали. Терор не обмежується нашими державними кордонами. Російські ракети вдарили по Польщі. Скільки разів Україна говорила про те, що нашою країною держава-терорист не обмежиться? Це питання часу, коли б російський терор пішов далі ", – наголосив президент.

За його словами, чим довше росіяни відчувають безкарність, тим більше буде загроз для всіх країн, до яких можуть дістати ракети країни-агресора.

"Бити ракетами на території НАТО. Це російський ракетний удар по колективній безпеці! Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти. І я зараз хочу сказати всім нашим польським братам та сестрам: Україна завжди вас підтримає! Вільних людей терор не зламає! Перемога можлива, коли немає страху! У нас з вами – немає", – додав Зеленський.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ повідомляли, що російські війська можуть завдати масованого ракетного удару по Україні під час саміту "Великої двадцятки", який пройде на Балі 15-16 листопада.

Війна, 15.11.2022 22:36