Скріншот з відео

Росія намагається приховати наслідки атаки по аеродрому в Саках: з'явилися деталі

Російські окупанти у Криму намагаються приховати наслідки атаки по військовому аеродрому у Саках. Українські розвідники ще проводять дорозвідку.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Відбулася бойова робота по суттєвому за своїм значенням військовому об'єкту. Сподіватимемося, що ще дорозвідувані наслідки будуть ще переконливішими. Те, наскільки старанно їх намагаються приховати росіяни, є непрямим свідченням того", — заявила вона.

Гуменюк додала, що це об'єкт командного напрямку, тобто зосередження розподілу сил та засобів та координації аероруху зокрема.

"Це ще й об'єкт, де передбачалося збереження боєприпасів... Сподіваємося, що дані, які дорозвідуються, будуть максимально об'ємними", — розповіла вона.

Відомо, що на військовому аеродромі у Саках дислокується 43-й винищувальний авіаційний полк, який служить основою авіаційного угруповання, що підтримує російські війська на Півдні України. На озброєнні — бомбардувальники Су-24 і винищувачі Су-30.

Нагадаємо, пізно ввечері 5 січня у кримській Новофедорівці під ударом був військовий аеродром "Саки". Загалом очевидці нарахували до 10 вибухів у тому районі.

Згодом командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що українські військові вразили пункт управління російських агресорів у тимчасово окупованому Криму на аеродромі в Саках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.01.2024 04:28