Аеродром "Саки". Фото ілюстративне зі соцмереж

Супутникові знімки підтвердили пожежі на аеродромі "Саки" в Криму (фото)

Поблизу злітної смуги аеродрому "Саки" у Новофедорівці на території тимчасово окупованого Криму зафіксовано сліди пожежі. Раніше їх не було, а 31 жовтня помітили декілька осередків займання.

Про це повідомила моніторингова група "Кримського вітру" з посиланням на дані супутників. На знімках за 31 жовтня видно декілька осередків займання, 28 жовтня їх не було.

Аеродром "Саки"

Джерело: "Крымский ветер"

Джерело: "Крымский ветер"

У понеділок, 30 жовтня, "Крымский ветер" інформував, що під час української ракетної атаки, можливо, відбувся "приліт" по аеродрому. Пізніше в його напрямку їхали пожежні машини.

Того дня в тимчасово окупованому Криму лунали вибухи. Після цього над Севастополем і Саками піднявся стовп чорного диму. Зокрема, в Саках місцеві мешканці почули близько чотирьох вибухів, після чого у деяких районах зникла електрика.

Так званий "радник" голови Криму Олег Крючков стверджував, що по телебаченню транслювали "хибний" сигнал повітряної тривоги, оскільки трансляція одного з кабельних операторів Криму "зламана". Але водночас у багатьох місцях півострова лунали вибухи.

Вони налякали мешканців тимчасово окупованого Кримського півострова. Окупанти заявляли, що нібито збили в небі над містом дві повітряні цілі, що здивувало, адже навіть на відео їх фіксували більше.

Нагадаємо, що в понеділок, 30 жовтня, у тимчасово окупованому Криму пролунала серія вибухів. Гучна "бавовна" сталася в Севастополі. Сильно диміло в районі Стрілецької бухти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 09:41