Росія направила на Донбас черговий гумконвой

24 СЕРПНЯ 2017 10:29

Сьогодні вранці російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового (шістдесят восьмого), так званого, «гуманітарного конвою». Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт ДПСУ.

«Оскільки переміщення т.з. «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій», – йдеться у повідомлені.

Загалом з 6.30 до 7.55 через російські пункти пропуску «Матвєєв Курган» та «Донецьк» на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. «гумконвою» у складі 56 автомобілів.

«У вантажівках нібито перевозили дитячі харчові набори, медикаменти, медичне обладнання та учбову літературу, – повідомили у прес-службі прикордонників. – Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній групі не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів складала близько 55 %»

Події, 24.08.2017 10:29