Фото: Юріс Юршас. Джерело: скріншот з відео

Росія оголосила у міжнародний розшук латвійського екс-депутата, який воює за Україну

Москва оголосила у міжнародний розшук екс-депутата з Латвії Юріса Юрашса, який вже близько двох років воює на боці України проти російських окупантів.

Як повідомляє генпрокуратура Росії, обвинувальний висновок щодо Юрашса затвердила прокуратура так званої "ДНР".

Так, його звинувачують за статтями російського кримінального кодексу у "найманстві" та "поширенні свідомо неправдивої інформації, що містить факти про застосування ЗС РФ".

Зокрема, звинуваченнями на адресу 49-річного Юрашса назвали те, що екс-депутат з серпня 2022 року вступив до лав Збройних сил України й отримує заробітну плату як військовий. Також його обвинувачують за його публікації в соцмережах, а також інтерв’ю, в яких він говорить про війну, зокрема про звірства російських окупантів у Бучі Київської області.

"Звинуваченого оголошено у міжнародний розшук, щодо нього судом заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", — йдеться у повідомленні.

Водночас у генпрокуратурі РФ заявили, що справу буде заочно розглядати "Верховний суд ДНР".

Варто зазначити, що очільник юридичної комісії Сейму Латвії, який є представником нової консервативної партії Юріс Юрашс, вирішив їхати воювати за Україну майже одразу після початку повномасштабної війни та для цього достроково склав мандат. Відомо, що на початку повномасштабного вторгнення РФ латвійський Сейм вніс поправки до закону про національну безпеку, щоб громадяни країни мали право воювати на боці України. 

Нагадаємо, у червні Росія оголосила в розшук лідерку української партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко. Відповідне рішення прийняло вороже міністерство внутрішніх справ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 28.08.2024 11:31