Фото: HTV/HRT

Хорватія оголосила у розшук трьох українців, яких підозрюють у спаленні 35 суден

У Хорватії правоохоронці оголосили у розшук трьох українців. Їх підозрюють в умисному підпалі порту Медулін та знищенні 35 суден.

Про це повідомило хорватське видання Jutarnji.

У виданні розповіли, що інцидент стався вночі 15 травня. Перед цим 14 травня підозрювані, 28-річний і двоє 25-річних громадян України, приїхали з Польщі до Хорватії та рушили в напрямку морської частини міського порту.

Водночас, як зазначили журналісти, вночі близько 03:40, поки двоє його товаришів були на варті, 25-річний українець "прослизнув через огороджену частину пірса та попрямував до причалу". Там, за даними слідства, він кинув пляшку з легкозаймистою рідиною на одне із суден та спричинив пожежу, яка поширилася на інші 34 судна, що стояли поблизу в порту. 22 них повністю згоріли, а інші були частково пошкоджені вогнем.

"Це завдало матеріальних збитків власникам у розмірі близько двох мільйонів євро", — кажуть у поліції.

Правоохоронці наголошують, що зловмисники поки що не перебувають на території Хорватії. Кримінальну справу проти них направлено до державної прокуратури. 

Нагадаємо, у Польщі судитимуть подружжя з України. Чоловіка та дружину підозрюють у катуванні та зґвалтуванні власного сина, якому на момент інциденту не було і трьох років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 17.08.2024 18:54