Фото: Pexels

Катували та ґвалтували власного сина: у Польщі судитимуть подружжя з України

У Польщі судитимуть подружжя з України. Чоловіка та дружину підозрюють у катуванні та зґвалтуванні власного сина, якому на момент інциденту не було і трьох років.

Про це пише польське видання onet.pl. 

Зазначається, що хлопчик Данило є сином 23-річної Оксани. Жінка проживала з 26-річним чоловіком Віталієм. Співмешканців підозрюють у замаху на вбивство хлопчика, поєднаному зі зґвалтуванням з особливою жорстокістю та знущанням. Через це у дитини пошкоджений мозок, і, хоча вона проходить реабілітацію, ймовірно, залишиться з важкою інвалідністю на все життя.

Відомо, що Данилко потрапив до лікарні в Стальовій Волі 5 жовтня 2022 року (на той час хлопчикові було 2,5 року). До відділення невідкладної допомоги його привіз на таксі Віталій. Лікарі, побачивши стан дитини, одразу ж викликали гелікоптер швидкої допомоги та поліцію. Причиною цього стала черепно-мозкова травма, численні сліди побоїв, сліди опіків від сигарет по всьому тілу і травми, які свідчили про те, що його неодноразово ґвалтували. Тому в той самий час, коли хлопчика везли на операцію до клінічної лікарні в Жешуві, його матір та її співмешканця заарештували співробітники поліції.

Так, результати експертиз, призначених Окружним судом у Тарнобжегу, повинні були дати відповідь на сумніви щодо осудності українського подружжя. За даними прокуратури, підозрювані не мали аномальної або суттєво обмеженої здатності усвідомлювати значення діяння або керувати власними діями через медичні причини під час інкримінованих їм діянь.

"Оксана та Віталій провели чотири тижні під психіатричним наглядом у закритих умовах у СІЗО "Монтелупич" у Кракові. Вони були там в різні дати: спостереження за матір'ю хлопчика почалося в середині травня, а за співмешканкою через чотири тижні, після закінчення спостереження за Оксаною", — пише видання.

Це було зроблено для того, щоб підозрювані не контактували між собою. Їх обох обстежували фахівці однакових фахів: два психіатри, психолог і сексолог.

Матір дитини та її співмешканця визнали осудними, і незабаром пара постане перед судом.

Нагадаємо, на Київщині тренер баскетбольної команди розбещував 11-річну дівчинку. Поліція оголосила чоловікові про підозру. 51-річний житель села Підгірці, користуючись довірою батьків, запросив дитину на озеро і там вчинив розпусні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Події, 09.08.2023 20:01