На фото: 29-річний Сергій Сулима (ліворуч) та 35-річний Микола Кузів (праворуч) Джерело: Facebook Антона Геращенка

Зґвалтування у Кагарлику: суд відправив за ґрати колишніх поліцейських

Обухівський районний суд поставив крапку у гучній справі про зґвалтування жінки в Кагарлицькому відділенні поліції, що на Київщині. Двоє колишніх поліцейських, які вчинили наругу над громадянкою, отримали по 11 років ув'язнення.

Про вирок повідомили адвокатки Анна Калинчук та Олена Сотник у Facebook. Йдеться про справу, у якій обвинуваченими є Екс-оперуповноважений Сергій Сулима та екс-начальник одного з секторів відділення Микола Кузів, а постраждалою — Неля Погребицька.

Кагарлицьких поліцейських було засуджено у середу 24 травня. Обухівський районний суд визнав чоловіків винними за всіма статтями обвинувачення (146-1, 127, 152 ККУ). Сулима та Кузів уже три роки відсиділи, оскільки весь час утримувалися під вартою. Утім, вирок сьогодні отримали не всі підозрювані. Загалом у провадженні їх п'ятеро. Суд над трьома іншими експравоохоронцями наразі відклали. Один із них пішов до війська на початку великої війни.

"Позов потерпілої до Національної поліції було повністю задоволено. Неля Погребицька отримає компенсацію за завдану шкоду в сумі 1 мільйон 296 тисяч гривень", — додали адвокатки.

Як відомо, трагічна подія сталася у травні 2020 року. Нелю Погребицьку викликали до поліційного відділку Кагарлика як свідка. Там, як розповіла жінка, поліцейські всю ніч її били, змушували вдягати протигаз, стріляли над головою з табельного пістолета, приковували наручниками, ґвалтували, погрожували її родині. 24 травня 2020 року надійшло повідомлення, що до лікарні міста Кагарлик звернулася жінка з тяжкими травмами. За її словами, це зробили поліцейські в місцевому відділку.

Тоді у справі про зґвалтування жінки в кагарлицькому відділенні поліції з посад звільнили 18 осіб.

Нагадаємо, у Хмельницькій області до довічного позбавлення волі засудили чоловіка за зґвалтування 11-річної дитини. Дівчинка була дочкою його дружини.

Раніше троє підлітків на Закарпатті зґвалтували неповнолітню дівчину. Суд призначив винуватцям іспитовий термін і відпустив на волю. Закарпатська обласна прокуратура подала апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок першої інстанції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 25.05.2023 01:35