Фото: Рixabay

На Закарпатті суд відпустив на волю трьох підлітків, які зґвалтували неповнолітню

Троє підлітків на Закарпатті зґвалтували неповнолітню дівчину. Суд призначив винуватцям іспитовий термін і відпустив на волю.

Про це йдеться у рішенні Воловецького районного суду Закарпатської області.

У документі вказується, що постраждала дівчина дружила з хлопцями й до підвалу прийшла добровільно, бо не знала, що вони планують робити. Щоб залякати дівчину, один з хлопців вдарив в живіт, а інший стиснув її голову у себе між ногами. Ґвалтівники фіксували злочин на телефон, а згодом відео поширили між учнями школи.

Постраждала нікому не розповідала, відчуваючи страх та сором. Класні керівники про злочин дізналися, коли до школи прийшли працівники поліції.

Суд визнав хлопців винними за ч. 3 ст. 153 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді п'яти років ув’язнення. Однак через пом’якшувальні обставини суд звільнив підлітків від відбування покарання з випробуванням з встановленням іспитового строку на два роки.

Суд також врахував, що юнаки не були раніше судимими, їх характеризували за місцем проживання та навчання. Крім того, постраждала просила виплатити їй 450 тисяч гривень моральної шкоди, обвинувачені відшкодували 60 тисяч гривень.

Водночас суд зобов’язав хлопців виплатити по 60 тисяч гривень, а також покрити процесуальні витрати у розмірі понад 25 тисяч для кожного.

Нагадаємо, двоє російських військових можуть бути причетні до сексуального насильства над чотирирічною дівчинкою та групового зґвалтування її матері. Ці злочини відбувались під дулом пістолета на очах у її батька під час тимчасової окупації Броварського району.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 24.03.2023 16:25