Фото: depositphotos.com

Насилля над дитиною та групове зґвалтування матері: Україна звинувачує снайперів РФ у злочинах

Двоє російських військових можуть бути причетні до сексуального насильства над чотирирічною дівчинкою та групового зґвалтування її матері. Ці злочини відбувались під дулом пістолета на очах у її батька під час тимчасової окупації Броварського району.

Про це повідомляє Reuters.

Українська прокуратура зазначила, що інциденти були частиною серії сексуальних злочинів, які російські солдати 15-ї окремої мотострілецької бригади вчинили в чотирьох будинках Броварського району в березні 2022 року.

Цікаво, що Міноборони РФ не відповіло на запит про коментар.

Згідно з матеріалами слідства, росіяни використовували сексуальне насильство як навмисну тактику терору: "Вони заздалегідь виділили жінок, скоординували їхні дії та ролі".

Зазначається, що більшість звірств відбулися 13 березня, коли військові, як стверджують прокурори, у стані алкогольного сп'яніння увірвалися на подвір'я будинку, де проживала молода сім'я. Батька побили металевим горщиком, а потім змусили стати на коліна, а його дружину зґвалтували групою осіб. Згідно з документами, один із солдатів сказав чотирирічній дівчинці, що "зробить з неї жінку", перш ніж вона стала жертвою насильства.

Сім'я вижила, хоча прокуратура заявила, що розслідує додаткові злочини в цьому районі, включаючи вбивства за той самий період.

Слідство визначило, що обидва солдати були снайперами, віком 32 і 28 років. Перший загинув, а молодший, Євгеній Чорнокнижний, повернувся до Росії. Проте коли журналісти зателефонували солдату, людина, яка назвала себе його братом, сказала, що він помер.

Прокурори також повідомили, що після ймовірного нападу на дівчину та її батьків двоє військових увійшли в сусідній будинок літньої пари, де вони побили їх, а також зґвалтували 41-річну вагітну жінку та 17-річну дівчину.

В іншому місці, де проживало кілька сімей, солдати загнали всіх на кухню та зґвалтували 15-річну дівчину та її матір. Всі постраждалі вижили, їм надали психологічну та медичну допомогу.

Відзначимо, що наразі Україна засудила 26 росіян за воєнні злочини — деяких військовополонених, деяких заочно, з яких один вирок був за зґвалтування.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила вісьмох українців, які виправдовували збройну агресію РФ, закликали до захоплення державної влади та розпалювали міжконфесійну ненависть. Фігурантам вже повідомили про підозру в злочинах проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 16:51