Фото: techno.bigmir.net

Росія отримала від європейської країни важливу техніку на суму понад 1 млрд доларів: подробиці

Росія отримала від компанії з Великої Британії електроніки більш ніж на 1,2 мільярда доларів. Практично усі товари включені до санкційних списків.

Про це повідомляє Financial Times.

Компанія відправляла до РФ зокрема напівпровідники, сервери, ноутбуки, комп’ютерні компоненти, телекомунікаційне мережеве обладнання та побутову електроніку. У записах перераховані відомі бренди: Huawei й H3C до Intel, AMD, Apple і Samsung.

Згідно з митними документами, товари не менш ніж на 982 мільйони доларів, відправлені Mykines, входять до списків заборонених для постачання до Росії, згідно з британськими експортними обмеженнями. Цікаво, що Mykines працювала в Росії до вторгнення в Україну, але, як показують записи, її бізнес у країні злетів у рази після початку війни. Переважну більшість із 10,6 тисячі відправлених до Росії партій товарів отримала московська компанія Marsala.

Один із контрагентів Marsala — компанія Microcontract, яка володіє спільним підприємством з Інженерним центром Новгородського державного університету. Цей центр був запущений у співпраці з "Ростехом". Він веде дослідження, у тому числі в галузі авіації та безпілотних літальних апаратів.

"Усі підприємства, зареєстровані у Великій Британії, за законом зобовʼязані дотримуватися режиму санкцій щодо Росії. Ми дуже серйозно ставимося до потенційних порушень, але не обговорюємо деталі того, як ми застосовуємо торгові санкції у конкретних випадках", — заявив представник британського уряду.

Нагадаємо, проти Російської Федерації Норвегія ввела нові санкції. Під удар потрапили 87 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 07.04.2023 17:45