Фото: Рixabay

Росія поширює брехню про результати саміту у Саудівській Аравії: що цього разу вигадав ворог

Російські засоби масової пропаганди поширили чергову дезінформацію про Україну. Цього разу вони розповсюджують фейки про результати переговорів щодо врегулювання війни в Україні.

Про це попередив Центр протидії дезінформації.

"Ворожі Telegram-канали поширюють неправдиву інформацію про те, що на переговорах у Саудівській Аравії Україна нібито погодилась на мирні переговори з РФ до моменту деокупації всієї української території", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про це нібито повідомляло видання The Wall Street Journal у статті, що підсумувала результати суботніх переговорів. Проте в самій публікації такої тези немає.

Зокрема, в Офісі президента також спростували цю інформацію. За результатами конференції в Джидді, Україна не відмовилася від жодного пункту своєї Формули миру, а більшість країн підтримали всі її 10 пунктів.

Нагадаємо, раніше ворог поширював дезінформацію, що українська влада розкрадає гроші міжнародних партнерів. Також рашисти розганяють фейки, що українським захисникам нібито через дії влади "досі не вистачає ресурсів".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.08.2023 18:40