Росія розпочала нову фазу інформаційної війни проти України

26 ЛИСТОПАДА 2020 08:46

У Головному управлінні розвідки Міноборони опублікували заяву, що стосується нової фази інформаційної війни Російської Федерації проти України. Зазначається, що метою Кремля є підрив довіри громадян в українській владі.

Заява була опублікована в середу, 25 листопада на сайті ГУР Міноборони України. У розвідці повідомили, що сьогодні українські спецслужби фіксують спроби Росії дискредитувати вище державне і військове керівництво України за допомогою пропагандистських заходів.

Так, з боку держави-окупанта зроблені кроки для підриву авторитету української влади в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі. Також посилився інформаційний фон, спрямований на критику керівництва України, органів влади щодо вирішення нагальних соціальних та економічних проблем, у т.ч. пов'язаних з епідемією COVID-19.

У ГУР також відзначили, що інформаційна війна з боку РФ свідчить про ослаблення позицій Кремля і втрати можливості досягнень своїх цілей в Україні.

«За майже сім років збройної агресії проти нашої держави український народ навчився відрізняти правду і набув імунітету до брехні російської пропаганди», - повідомляється в заяві української розвідки.

Політика, 26.11.2020 08:46