Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Росія заборонила вʼїзд у 15-кілометрову зону поблизу Дніпра на Херсонщині: в чому причина

Російські окупанти заборонили в'їзд місцевим мешканцям до 15-кілометрової зони берега Дніпра. Йдеться про тимчасово окуповані території Херсонської області.

Про це повідомив сайт Центру національного спротиву (ЦНС).

"Росіяни заборонили вʼїзд місцевим до 15-кілометрової зони берега Дніпра на тимчасово окупованих територіях Херсонщини", — йдеться в повідомленні.

Відповідний наказ опублікували від імені Володимира Сальдо, який виконує роль місцевого губернатора.

"Наказ вступає в дію з 1 серпня у Каховському районі, а з 1 вересня вздовж усього лівобережжя Херсонщини", — зазначили в Центрі національного спротиву.

Там додали, що, згідно з указом, вʼїзд дозволений лише у випадку спеціального дозволу російських загарбників.

"Раніше ворог провів депортацію місцевих мешканців у більшості населених пунктів у визначеній зоні", — наголосили в Центрі національного спротиву.

Там також закликали повідомляти (через форму SALUTE або Спротив.Бот) про позиції ворога на тимчасово окупованій території Херсонщини, аби Сили оборони могли якомога швидше завершити контракти російських "добровольців" і відправити їх додому до своїх вдів.

Нагадаємо, що 11 липня війська країни-агресорки завдали удару по точці видачі гуманітарної допомоги у Станіславі Херсонської області. Через ворожу атаку постраждали двоє волонтерок, 45 і 40 років. Вони отримали контузії, струси головного мозку, вибухові та черепно-мозкові травми.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2024 17:37