Росія замінює ватажків бойовиків на Донбасі своїми кадровими військовими, – розвідка

02 СЕРПНЯ 2017 11:49

Російське командування бойовиків Донбасу здійснює заміну командирів з числа місцевих найманців на кадрових офіцерів РФ. Задля цього ФСБ Росії готує компромати на місцевих ватажків бойовиків. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сторінку Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook.

«Представниками Південного ВО (Ростов-на-Дону) ЗС РФ за результатами перевірок з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК надано звіти командуванню ЗС РФ, у яких констатується невідповідність займаним посадам офіцерів ланки «командир батальйону – командир взводу» з числа місцевих найманців за професійними, діловими та морально-психологічними якостями. У зв’язку з цим, рекомендовано здійснити заміну вказаної категорії кадровими офіцерами ЗС РФ», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що з метою підготовки «правового підґрунтя» для реалізації вказаних заходів представниками ФСБ РФ активізовано оперативно-розшукові дії, спрямовані на підготовку компромату на командирів з числа місцевих жителів і проведення превентивних дій з недопущення формування і поширення протестних настроїв серед особового складу, пов’язаних з «кадровими змінами».

«Станом на 2 серпня ц.р. російським окупаційним командуванням вже зміщено з посад трьох командирів батальйонів зі складу 100 окремої мотострілецької бригади (Донецьк), 11 окремого мотострілецького полку (Донецьк) та 9 окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК ЗС РФ», – зазначається у матеріалі Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

 

 

Події, 02.08.2017 11:49