Росія знову здійснила масовану атаку по Україні: що відбувається у областях

23 ЛИСТОПАДА 2022 18:33

У середу, 23 листопада, Росія завдала чергової серії ударів по українській критичній інфраструктурі. Є загиблі, у багатьох регіонах України відсутнє світло та водопостачання.

Про це повідомляє TrueUA.

Внаслідок обстрілу столиці є троє загиблих, у тому числі 17-річна дівчина, та 11 поранених. Вибухи трапилися у кількох районах міста, є кілька влучень по критичній інфраструктурі. За словами мера Віталія Кличка, загалом по місту випустили 31 ракету, 21 з них збили. Через обстріл у всьому Києві немає води й світла. Тривають відновлювальні роботи, але жителів міста закликають запастися водою.

У Київській області є кілька влучань по об'єктах інфраструктури, також обстріляно багатоповерхівку у Вишгороді та приватний сектор у Чабанах під Києвом, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Четверо осіб загинули, повідомив радник голови МВС Антон Геращенко, понад двадцять постраждали, вісім – у тяжкому стані. Область повністю залишилася без електрики, частково без тепла та води.

На Львівщині внаслідок влучання по електропідстанції в області без світла залишилися Яворівський, Червоноградський та Львівський райони області – загалом півтора мільйона осіб. По території Львова ракетних ударів не було, але виникли проблеми з електрикою, не працюють 70% світлофорів, обмежено подачу води та тепла.

Влучань по критичній інфраструктурі Харківщини немає, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Тим не менш, у Харкові та по всій області застосовуються аварійні відключення електрики. З харківського метро евакуйовано всіх пасажирів.

У Житомирській області пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, область залишилася без електрики, повідомив голова ОВА Віталій Бунечко.

У Вінниці та області відсутня електрика, призупинено роботу електротранспорту, обласний центр залишився без води.

У Кіровоградській області є влучання по енергетичному об'єкту в області, електропостачання відсутнє.

На більшій частині території Хмельницької області, крім Теофіполя, Волочиська, Білогір'я та Полонного, відсутня електрика. Частина Хмельницького залишилася без води.

Без світла також залишилися Чернігівська, Одеська, Дніпропетровська та низка інших областей, повідомили очільники місцевих військових адміністрацій. В Одесі та на Дніпропетровщині також перебої з водою.

Ситуація на АЕС

Через ракетні обстріли та падіння напруги в системі було повністю відключено всі енергоблоки Рівненської, Южноукраїнської та Хмельницької АЕС. Захоплена окупантами Запорізька АЕС у повному блекауті, живлення станції походить від електрогенераторів. При цьому на всіх АЕС немає перевищення радіаційної норми.

Скільки ракет рашисти випустили по Україні

За даними Повітряних сил ЗСУ, сьогодні противник випустив по Україні близько 70 ракет, з них вдалося збити 51. Також в повітрі знищили п'ять російських дронів-камікадзе. Ракетні пуски були здійснені літаками Ту-95МС з районів Волгодонська Ростовської області та Каспійського моря, а також двох малих ракетних катерів з акваторії Чорного моря.

Війна, 23.11.2022 18:33