Фото: росЗМІ

Росіяни готують нові штурми на двох напрямках, — військові

Війська країни-агресорки готують нові штурми на позиції Збройних сил України на Оріхівському і Роботинському напрямках у Запорізькій області.

Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин в ефірі телемарафону.

"За даними розвідки, противник готує нові штурмові дії під Оріховим і Роботиним, ворог перекидає туди особовий склад і за кілька днів, ймовірно, активізує нові штурми", — сказав він.

Він наголосив, що, у тому випадку, якщо ворог зможе прорвати оборону ЗСУ на цьому відтинку фронту, тоді противник зможе взяти під вогневий контроль логістичні шляхи, які йдуть із Запоріжжя на схід України, де Сили оборони тримають Донецьку і південну частину Запорізької області.

Волошин також додав, що за минулу добу лише у Запорізькій області населені пункти зазнали понад 400 обстрілів, а по позиціях українських військових на цьому напрямку було зафіксовано близько 300 обстрілів.

Нагадаємо, раніше командир батальйону ударних БпАК "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені Івана Сірка Юрій Федоренко заявив, що російська армія намагається просуватися на Харківщині та планує взяти обласний центр під вогневий контроль. Сили оборони готуються до загострення на цій ділянці фронту вже найближчим часом. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2024 17:59