Фото: Генштаб ЗСУ

Росіяни найактивніше штурмують на двох напрямках: у Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Від початку доби 22 травня на лінії фронту відбулося 65 бойових зіткнень. Ворог наступає на декількох напрямках, але найактивніше рашисти поводяться на Куп’янському та Покровському напрямках — тут відбулося майже половина з усіх сьогоднішніх боїв.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку загарбники продовжують спроби просунутись в бік села Липці. Чотири з шести атак відбито. Бойові дії тривають. Окрім того, окупанти скинули три керовані авіабомби у район Вовчанська.

На Куп’янському напрямку ворог досить активний — 17 разів намагався атакувати наші підрозділи. Зокрема, в районах населених пунктів Синьківка, Берестове, Невське, Макіївка, Стельмахівка та Сергіївка. Біля останнього противник діяв за підтримки штурмової авіації. Бої ще тривають в трьох локаціях. Тут ситуація контрольована.

На Лиманському напрямку на цей час відбито пʼять ворожих атак. Окупанти отримали відсіч в районах Невського і Торського.

На Сіверському напрямку українські воїни відбивають дві атаки ворога. Ситуація контрольована. Ще один штурм вже завершився.

На Краматорському напрямку продовжуються два бойових зіткнення Ситуація контрольована. У район Часового Яру ворог бив некерованими авіаційними ракетами.

На Покровському напрямку відбуваються активні бойові дії. Тут відбулося 15 боєзіткнень — 12 з них ще тривають. Найгарячіше — у районі Новоолександрівки. Ворог завдав біля Олександрополя і Калинового два авіаудари трьома КАБами.

На Курахівському напрямку кількість боєзіткнень зросла до дев’яти. Ворог атакував у районах Красногорівки, Новомихайлівки, Парасковіївки та Костянтинівки.

Підрозділи Сил оборони мужньо стримують ворожі спроби просування у глибину території України та виснажують наступальний потенціал рашистів. У деяких районах наші воїни здійснюють заходи для покращення тактичного положення.

Нагадаємо, під час вечірнього відеозвернення 21 травня президент Володимир Зеленський повідомив про успіхи Сил оборони на Харківщині. Там наші воїни безжально знищують окупантів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2024 15:14