Фото: president.gov.ua

"Наші сили нищать ворога": Зеленський заявив про успіхи ЗСУ на Харківщині

Під час вечірнього відеозвернення 21 травня президент Володимир Зеленський повідомив про успіхи Сил оборони на Харківщині. Там наші воїни безжально знищують окупантів.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

За словами глави держави, 21 травня були детальні доповіді щодо ситуації на фронті та в забезпеченні оборони від міністра оборони України Умєрова та начальника Генштабу Анатолія Баргилевича. Також Зеленський заслухав доповідь головкома Олександра Сирського. 

"Відбулося напередодні чергове засідання формату "Рамштайн" — сьогодні доповіли щодо роботи стосовно наших потреб. Передусім це ППО, броньована техніка, снаряди. Всі партнери повністю поінформовані щодо актуальності потреб та реальної фронтової ситуації. Вдячний кожній державі, кожному лідеру, усім міністрам оборони партнерів і начальникам штабів партнерів, які дійсно готові допомагати й реалізують обіцянки, які звучать", — сказав український лідер.

Зеленський також зазначив, що увесь зміст комунікації з партнерами має відображатися змістом реальної бойової роботи наших воїнів — тими засобами ураження, які потрібні на передовій. 

"І зараз, цими тижнями, а не десь улітку. Покровський напрямок та інші донецькі напрямки – Краматорський, Курахівський — зараз залишаються надзвичайно складними, там найбільше боїв. Харківщина — наші сили знищують окупанта, і результати відчутні. Я дякую всім нашим воїнам за влучність, за стійкість", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, Гельсінська комісія США заявила, що американці мають дозволити Україні завдавати ударів по військових об'єктах у прикордонних районах Росії на тлі російської наступальної операції, що триває, в Харківській області з території Росії, хоча офіційні особи США продовжують висловлювати небажання підтримувати такі удари.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, заборона Сполучених Штатів Америки бити західною зброєю по території Росії серйозно впливає на ситуацію на фронті. Зокрема, підриває здатність України захищатися від російських наступальних операцій на півночі Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.05.2024 20:55