Фото: Офіс президента

Зеленський провів телефонну розмову з прем'єром Іраку: про що домовилися

У вівторок, 21 травня, президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Іраку Мухаммадом Ас-Судані.  Сторони домовилися відновити роботу Спільної комісії з питань торговельного, економічного, наукового та технічного співробітництва.

Про це гарант повідомив на своїй сторінці у Telegram.

"Провів телефонну розмову з премʼєр-міністром Іраку Мухаммадом Ас-Судані. Подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, підтримку ключових резолюцій ООН щодо російської агресії", — заявив Зеленський.

Під час розмови прем'єр Іраку поділився досвідом післявоєнної відбудови та розмінування країни. До того ж співрозмовники обговорили співпрацю в енергетиці, інфраструктурних проектах та торгівлі.

"Українські компанії беруть участь в економічному житті Іраку. Ми домовилися сприяти подальшому зміцненню звʼязків, зокрема відновити роботу Спільної комісії з питань торговельного, економічного, наукового та технічного співробітництва", — підкреслив гарант.

Також український лідер запросив свого співрозмовника взяти участь у Саміті миру, який відбудеться у Швейцарії. 

"Наш Саміт миру покликаний відновити мир на принципах Статуту ООН, тому я запросив прем'єр-міністра Ас-Судані особисто взяти в ньому участь", — додав президент.

Нагадаємо, 20 травня президент Володимир Зеленський провів тривалу нараду — проміжний аналіз підготовки до Саміту миру. Він буде глобальним, адже на ньому будуть представлені лідери з усіх континентів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.05.2024 20:10