Фото: Telegram Володимира Зеленського

"Будуть представлені лідери з усіх континентів": Зеленський анонсував потужний Саміт миру

У понеділок, 20 травня, президент Володимир Зеленський провів тривалу нараду — проміжний аналіз підготовки до Саміту миру. Він буде глобальним, адже на ньому будуть представлені лідери з усіх континентів.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

Зеленський зазначив, що Україна вже розуміє й змістовне наповнення Саміту — який результат зустрічі маємо отримати. 

"Дякую всім державам, усім лідерам, усім амбасадорам миру, які нам допомагають готувати Саміт. Протягом трьох тижнів, що залишаються до Саміту, встигнемо попрацювати з десятками лідерів та держав — ще тими, кого ми очікуємо на Саміті", — сказав глава держави.

Український лідер також провів розмову з прем’єр-міністром Хорватії. 

"Хорватія — пан прем’єр-міністр — підтверджує свою участь. Дякую за це й за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, за підтримку нашої оборони. Хорватія також підтримує і наш вступ до Євросоюзу, плюс ми працюємо заради приєднання Хорватії до декларації "Групи семи" про підтримку України — про безпекові гарантії для нашої держави", — зазначив Зеленський.

Безпекові угоди

Президент наголосив, що вже фактично підготовлені кілька нових безпекових угод із державами Європи, іще кілька угод із нашими партнерами зараз — на стадії узгодження конкретних деталей. І найближчим часом буде посилена ця нова безпекова архітектура для нашої держави. 

"Будуть підписані нові угоди. Крок за кроком ми створюємо нові опори для міжнародного порядку, заснованого на правилах. Попри всю жорстокість російського тиску, попри всю підлість російського терору світ має довести, що консолідованої сили — усіх, хто цінує життя, — достатньо, щоб життя захищати й захистити. І це важливо для кожної країни, для кожного народу, і коли спрацює для України, точно буде дієвим для всіх інших держав", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський заявив, що за результатами Глобального саміту миру, який відбудеться у Швейцарії 15-16 червня, Україні очікує, що учасники складуть план дій щодо трьох пунктів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.05.2024 23:51