Фото: ОП

"Росіяни намагаються зруйнувати життя нашої країни": Зеленський відреагував на черговий удар по Півдню

Російські терористи щодня намагаються руйнувати життя українців. Для цього вони завдають ударів по мирних містах України.

На нічний удар по Миколаєві та Одесі відреагував президент України Володимир Зеленський.

"Одеса. Миколаїв. Російські терористи продовжують свої намагання зруйнувати життя нашої країни. На жаль, є поранені, є загиблі... Мої співчуття рідним та близьким! Але немає у держави-зла ракет, які були б сильніші, ніж наша воля зберегти життя, підтримати один одного і перемогти", — йдеться у повідомленні.

Зеленський висловив вдячність усім, хто захищає небо, міста та людей. Зокрема, подякував воїнам, рятувальникам, лікарям, місцевій владі та волонтерам.

"Дякую працівникам портів, які роблять усе, щоб зберегти нашу інфраструктуру! Будівельникам та ремонтним бригадам, які допомагають людям відновити нормальні умови життя! Усі разом ми пройдемо цей страшний час. І вистоїмо проти ударів російського зла", — сказав президент.

Нічний обстріл України 20 липня

У ніч на 20 липня російські загарбники знову атакували територію України. Під ударом ворожих цілей опинилися порти, причали, житлові будинки й торгові мережі. За даними військових, загалом противник випустив 38 боєприпасів: 19 крилатих ракет та 19 дронів-камікадзе.

Найбільше постраждали Одеса та Миколаїв. Для обстрілу цих міст росіяни використали ракети різного базування. Також долучався до атаки й підводний човен, який ніс чергування в Чорному морі, і стратегічна авіація з випуском ракет типу Х-22.

У Миколаєві внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено триповерховий будинок — там утворилася величезна вирва й виникла серйозна пожежа. Щонайменше п'ять житлових багатоповерхових будинків, які розміщені поряд, також зазнали пошкоджень (вікна, двері, балкони, стеля).

На другій адресі, за інформацією місцевої влади, зафіксовано пошкодження близько 15 гаражів. Постраждали 18 осіб, до лікарень госпіталізовано дев'ятьох, двох людей (чоловіка та жінку) дістали з-під завалів. Влада готується до відселення людей з пошкоджених будинків.

В середмісті Одеси — зруйновано адміністративну будівлю. Також у місті вибуховою хвилею пошкоджено дуже багато будинків навколо і різних будівель навколо. Є інформація вже щонайменше про чотирьох постраждалих, яким надано медичну допомогу, й одного загиблого. Також були влучання в Одеській області по об’єктах логістики.

Також внаслідок обстрілу постраждали Суми — там росіяни влучили дроном по дитячому табору. Крім цього, дронами було здійснено обстріл Чернігівщини — в області є "приліт" в житлові будинки.

Нагадаємо, що рашисти масовано обстрілюють Одещину й Миколаївщину третій день поспіль. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня внаслідок обстрілу Одеси й області було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 12:31