Росіяни напали у Берліні на знімальну групу "1+1" й журналістку Наталію Мосейчук

09 ТРАВНЯ 2022 20:08

У столиці Німеччини Берліні росіяни напали на українську журналістку Наталію Мосейчук та знімальну групу "1+1", які фільмували сюжет про порушення під час заходів 9 травня. Це сталося у Трептов-парку, де розташований меморіал загиблим у Другій світовій радянським солдатам.

Про це розповів громадський активіст Олександр Снідалов із посиланням на журналістку ТСН Наталію Фібріґ, інформує TrueUA.

За його словами, під час нападу на журналістів німецькі правоохоронці були поруч і не змогли цьому запобігти.

"Бездіяльність берлінської поліції перейшла усі межі. Щойно в Трептов-парку рашисти напали на українську знімальну групу "1+1", яка фільмували сюжет про порушення під час заходів 9 травня", – зазначив Снідалов.

Пізніше активіст показав також, який подарунок рашистам залишили українські активісти на меморіалі в Трептов-парку.

"Нехай, покладаючи квіти, замисляться над тим, що фашисти сьогодні саме вони", – вказав він у дописі.

Сама Наталія Мосейчук інцидент ще не прокоментувала. На її сторінці у Facebook за годину після інформації про напад з'явився допис, у якому вона розповіла, як провела 8 травня у Берліні – поклала квіти до пам’ятника радянському солдату в Трептов-парку, зустрілася з послом України в Німеччині Андрієм Мельником, співачкою Тіною Кароль та навіть заспівала разом з нею гімн України так, щоб росіяни, які також були там присутні, почули.

Нагадаємо, що росіяни масово штурмують гарячу лінію МВС – вони шукають в Україні своїх вояк.

Події, 09.05.2022 20:08