Фото: ілюстративне Джерело: "Слово і діло"

Росіяни планують вчити українських дітей віршам, які прославляють "героїв СВО", — Нацспротив

На тимчасово окупованих територіях України росіяни готують зміни до навчальної програми. Йдеться про вивчення учнями молодшої школи віршів про "героїв СВО". 

Як повідомляє Центр національного спротиву, до шкіл на окупованих територіях вже почали звозити відповідну літературу.

"Вірші розраховані на дітей з першого по четверті класи. Звичайно, що у віршах йде героїзація окупантів, й навпаки дискредитація Батьківщини", — вказується у повідомленні.

Зазначається, що такі дії з боку окупантів є цілеспрямованим продовженням політики зміни самоідентифікації цілого покоління українців. Своєю чергою, згідно із міжнародним правом, це є ознакою геноциду.

"Такі злочини вказують на справжню мету загарбницької війни кремля, а саме — знищення українців як нації", — наголосили у Нацспротиві.

Водночас Центр національного спротиву закликає громадян повідомляти про кожного дотичного до такої політики держави-агресора за посиланням. Зокрема, анонімність звернень гарантована.

Раніше, а саме 15 липня, у Нацспротиві повідомляли, що на окупованих територіях України загарбники створюють окремі загони при міністерстві внутрішніх справ. Їх завданням буде проведення фільтрації місцевого населення.

"Зокрема, саме ці поліцаї будуть здійснювати перевірки населення та техніки, а також здійснювати "охорону" фільтраційних таборів, де окупанти незаконно утримують українців, яких підозрюють в нелояльності", — йдеться у повідомленні.

У Нацспротиві наголосили, що тимчасово окуповані території перетворилися на в'язницю просто неба, де функціонують правила стратегічного об'єкта. Саме для підтримання та посилення такого стану створюють окремі загони окупантів.

Нагадаємо, раніше у Нацспротиві повідомляли, що на тимчасово окупованих територіях України російські загарбники активно шукають дітей, яких батьки не віддали до навчання у російські школи. Зазначається, що під час виявлення таких дітей, з їхніми батьками проводили "профілактичні бесіди".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.08.2024 04:27