Фото: росЗМІ

Росіяни почали масово скуповувати українські паспорти на чорному ринку, — росЗМІ

Жителі Росії та пострадянських країн почали масово скуповувати українські паспорти. Головна мета — переїзд до Європи.

Про це повідомило російське видання "Фонтанка".

Зазначається, що у мережі з'явилася величезна кількість пропозицій щодо купівлі паспорта громадянина України, закордонного паспорта, свідоцтва про народження та інших документів України. Водночас ціни на підроблені українські документи стартують від кількох тисяч рублів і досягають 10 тисяч доларів. Продавці стверджують, що покупець отримає український біометричний паспорт і "чисті" документи з потрібними відмітками.

"Заносимо по зв'язках дані до держреєстру, ви отримуєте ІПН і свідоцтво про народження, яке теж занесено до реєстру РАГСу. Серія та номер паспорта наноситься перфораційним принтером. На сторінках стоятимуть усі необхідні штампи. У результаті ви отримуєте справжній документ, яким можна спокійно скористатися", — йдеться в одному з оголошень.

До того журналісти зв'язалися з однією із клієнток, яка придбала підроблені українські документи та за ними виїхала до Латвії. За її словами, закордонний паспорт України та свідоцтво про народження обійшлися їй у 2,5 тисячі доларів. Документи вислали на пошту через кілька тижнів після оплати. Знайти продавців підроблених документів допомогли знайомі.

"Перебиралася із потоком українських біженців. Сказала, що паспорт втратила у дорозі. Розмова з прикордонниками була найстрашнішою. Але нічого, перевірили, пропустили", — розповіла вона.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Латвії перевірятимуть посвідки на проживання у росіян, які прийдуть до посольства РФ, щоб проголосувати на президентських виборах в Росії. Тих, хто перебуває в країні незаконно, депортують.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 13.03.2024 22:38