Фото: Pixabay

У Латвії перевірятимуть росіян, які прийдуть до посольства РФ на "вибори Путіна"

У Латвії перевірятимуть посвідки на проживання у росіян, які прийдуть до посольства РФ, щоб проголосувати на президентських виборах в Росії. Тих, хто перебуває в країні незаконно, депортують.

Про це повідомляє LRT.

"На вулицях стоятимуть мобільні пункти, в яких перевірятимуть, чи мають громадяни Росії право проживати в Латвії. Ми також матимемо нульову толерантність до всіх, хто може скористатися цими вихідними, аби спробувати виправдати російське вторгнення і воєнні злочини проти України", — заявив начальник поліції Латвії Армандс Рукас.

За його словами, чиновники "не виключають можливості негайної депортації", якщо хтось із російських виборців не матиме дійсного дозволу на проживання в Латвії. Імміграційна служба вже видає накази про депортацію громадянам Росії, які не відповідають новим правилам щодо мінімального рівня володіння латвійською мовою або зарахування на мовні курси.

Варто зазначити, що українські біженці та громадяни ЄС і НАТО, які проживають у Латвії, звільнені від мовних вимог.

Нагадаємо, що окупанти розпочали "вибори Путіна" на тимчасово окупованих територіях УкраїниПри цьому мало хто знає, де розташовані "виборчі дільниці".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.03.2024 10:46