Фото: sevastopol-news.com

Росіяни повідомляють про загибель у Курській області екс-начальника окупаційної поліції Севастополя

У Курській області загинув так званий екс-начальник відділу розслідувань загроз у Севастополі Андрій Яблоков. Це сталось під час штурму одного з сіл у регіоні.

Про це загибель окупанта повідомили російські пабліки. За даними джерела, Андрій Яблоков загинув 12 серпня під час штурму села Мартинівка Суджанського району Курської області. 

"У 2023 році, після звільнення з органів внутрішніх справ ОВС за вислугою років, Андрій Яблоков пішов добровольцем на службу до ЗС РФ та брав активну участь у спеціальній військовій операції", — йдеться у повідомленні.

Окупанти вказують на стрімкий кар'єрний ріст Яблокова. 

"За роки служби в органах внутрішніх справ з 2005 по 2023 рік Яблоков пройшов шлях від поліціянта батальйону міліції УМВС міста Новочебоксарська до начальника відділу управління карного розшуку МВС Росії в Севастополі", — пишуть про Яблокова російські пабліки.

Як зазначає Генштаб, від початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія вже втратила понад 600 тисяч своїх військових. За 18 серпня ця цифра зросла приблизно на 1 120 мертвих окупантів. Окрім того, рашисти залишили на полі бої багато знищеної військової техніки.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський 17 серпня заявив, що операція Збройних сил України у Курській області Росії триває саме так, як і планувалося, а плацдарм ЗСУ у регіоні "стає сильнішим".

За даними WSJ, російські сили передислокували кілька бригад неповного складу загальною чисельністю п'ять тисяч осіб з інших районів України до Курської області до середини тижня з 6 до 13 серпня.

Раніше The Economist повідомив, що для вторгнення української армії на територію Курської області було розглянуто кілька сценаріїв наступу на найслабкіші точки російської лінії: удар у Брянській області на півночі, удар у Курській області, комбінація цих двох ударів чи більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 13:42