Василь Малюк. Джерело: Facebook СБУ

Росіяни розповсюджують фейк про "оскарження" заочного арешту Малюка: реакція СБУ

У понеділок, 15 квітня, в російському інформаційному просторі з'явилась інформація, що заочний арешт голови Служби безпеки України Василя Малюка нібито "оскаржили". Такими вкидами окупанти проводять інформаційно-психологічну спецоперацію.

Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на прес-службу Служби безпеки України.

У понеділок росЗМІ, посилаючись на Бассманний суд Москви повідомили про те, що захист Василя Малюка нібито подав скаргу на заочний арешт РФ. Росіяни писали, що у картці справи українського посадовця "було зазначено, що рішення про заочний арешт оскаржили 15 квітня".

СБУ відреагувала на фейк росіян

У Службі безпеки України закликали ставитись до будь-яких заяв росіян про заочний арешт Василя Малюка "виключно як прояв ворожих ІПСО".

"Ні СБУ, ні особисто Василь Малюк не зверталися до жодних адвокатів для оскарження фейкових рішень російських судів. Ця інформація повністю не відповідає дійсності", — йдеться у заяві Служби безпеки.

У відомстві також додали, що "захист", який нібито подає апеляції від імені Малюка, є частиною дискредитаційної операції з боку Російської Федерації.

Нагадаємо, наприкінці березня Басманний районний суд Москви заочно заарештував на два місяці очільника Служби безпеки України Василя Малюка у справі "про публічні заклики до тероризму". Його також оголосили у федеральний та міжнародний розшук.

Василь Малюк, коментуючи це, заявив, що рішення кишенькового суду російського диктатора не варте уваги, всіх українців цікавить лише суд над Путіним.

"Рішення про арешт від кишенькових суддів Кремля не заслуговує на жодну увагу. Мене, як і всіх українців, цікавить лише один суд — на їх господарем Путлєром. Робимо все, від нас залежне, аби побачити цього військового злочинця на лаві суду Гааги якомога скоріше", — сказав Малюк у коментарі українським ЗМІ.

Нагадаємо, раніше Василь Малюк анонсував нову "бавовну" у Росії. Посадовець розповів, що нові спецоперації будуть ще масштабнішими та завдаватимуть ворогу ще більшої шкоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.04.2024 20:58