Фото: Depositphotos

Росіяни вигадали нові фейки про Києво-Печерську лавру: якою брехнею зомбують пропагандисти

Російські пропагандисти вигадали нову брехню про "вивезення з Києво-Печерської лаври християнських цінностей". Ця інформація є фейковою і зовсім не відповідає дійсності.

Про це повідомили в Центрі стратегічних комунікацій.

Експерти розвінчали російський фейк про те, що нібито Київ і ЮНЕСКО домовилися про вивезення з Києво-Печерської лаври християнських цінностей, зокрема, святих мощей. Міністр культури та інформполітики Олександр Ткаченко заявив, що Україна захищає лавру від "русского міра" та перевіряє, чи всі українські сакральні реліквії на місці.

"Чим більше лавра стає українською, тим більше "підгорає" на болотах. Єдина задача, яка стоїть перед нами зараз щодо лаври — захистити її від "русского міра" та остаточно перевірити чи всі наші українські сакральні реліквії на місці. Жодна сакральна цінність не покине територію України. А все викрадене росії доведеться повернути", — заявив він.

Експерти ЦСК вважають, що за допомогою чергової брехні росіяни намагаються знайти привід продовжити війну проти України, прикрившись "глибоким духовним виміром захисту Лаври для Росії".

Фейк по Києво-Печерську лавру
Фото:ЦСК

Нагадаємо, нещодавно в Росії видали фейк про смерть Кирила Буданова. Пропагандисти заявляли, що голова ГУР нібито помер після ракетної атаки, а його похорон нібито готується в Києві. Джерелом такої новини "називали" співробітників центру.

Раніше російські пропагандисти запустили новий вкид, який стосується Зеленського та Залужного. Вороги продукують фейки про їхній конфлікт і поширюють наратив про те, що Залужного нібито готують на роль майбутнього українського президента.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.06.2023 15:38