Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Росіяни здійснили комбіновану атаку на Київщину: які наслідки

У ніч на п'ятницю, 29 березня, ворог влаштував комбіновану масовану атаку на Київщину, застосовуючи ракети та дрони. В області працювала протиповітряна оборона, а тривога тривала майже всю ніч.

Як повідомляє голова Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, в області працювали Сили протиповітряної оборони.

"Влучань в об’єкти житлової та критичної інфраструктури не допущено. Жертв та постраждалих від атаки немає", — пише Кравченко на своїй сторінці у Facebook.

За його інформацією, у декількох районах оперативні служби зафіксували падіння уламків від збитих цілей.

"Так, в одній з територіальних громад внаслідок падіння уламків пошкоджено 2 приватних будинки. В них посічені стіни, вилетіли вікна, пошкоджена покрівля. Вся необхідна допомога вже надається на місцях ", — додає голова Київської ОВА.

Зазначається, що в іншій громаді на Київщині уламками пошкоджено паркан та асфальтовану дорогу. Триває робота з фіксації наслідків ворожої атаки.

"Вкотре звертаюся до кожного жителя області. Бережіть своє життя та життя своїх близьких. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, перебувайте в укриттях доки безпека не мине", — закликає Кравченко.

Нічний ракетний обстріл 29 березня: що відомо

Повітряна тривога в Україні тривала майже всю ніч. Ворог атакував ракетами й дронами, у низці областей зафіксовані пошкодження через влучання ворожих цілей й падіння уламків.

Так, на території Буковини захисники збили ворожі цілі, однак зафіксовано падіння уламків.

На Дніпропетровщині Сили протиповітряної оборони збили 12 безпілотників і 12 ракет, є постраждалі, пошкоджено енергетичну інфраструктуру.

На Черкащині та Івано-Франківщині зафіксовані влучання у критичну інфраструктуру. 

Львівщину атакували 11 ворожих безпілотників та дві ракети типу "Кинджал". Уламки ворожої зброї пошкоджено обʼєкт критичної інфраструктури, обійшлося без загиблих та травмованих.

Крім того, за даними "Укренерго", Росія вдарила по трьох теплоелектростанціях країни. Внаслідок ворожої атаки поранення отримав енергетик.

За інформацією Повітряних сил, росіяни застосували різні типи ракет й ударні дрони — всього 99 штук. Сили оборони знищили 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет.

Нагадаємо, що у зв'язку з нічною атакою на Україну Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.03.2024 09:49