Фото: "Схеми"

Росіяни звели нову військову базу під Ростовом, — ЗМІ (фото)

Війська країни-агресорки звели нову базу у місті Новочеркаськ під Ростовом-на-Дону. Її ворог, ймовірно, може використовувати для забезпечення бойових частин Росії.

Про це у своєму розслідуванні повідомив проект "Схеми".

Як наголосили журналісти, нова база росіян розташована за 200 кілометрів від лінії фронту. Згідно із супутниковими знімками, окупанти розгорнули нову базу на ділянці між виправною колонією та двома недобудованими загальноосвітніми навчальними закладами. Її розмістили на місці ще одного закинутого військового об'єкта — школи кухарів №195 "Сил громадянської оборони" Росії, яку зачинили 13 років тому.

За даними розслідувачів, перша військова техніка з'явилася на місці, де будувалася база ще наприкінці серпня 2023 року. Тоді на об'єкті припаркували з півсотні військових вантажних машин та розгорнули з десяток наметів. Майже за рік база збільшилася утричі.

В Ростовській області ЗС РФ розгорнули нову військову базу

Фото: "Схеми"

Водночас військовий експерт Михайло Жирохов у коментарі "Схемам" наголосив, що це, ймовірно, база матеріально-технічного забезпечення Збройних сил РФ, адже там розташована лише вантажна та допоміжна техніка.

"Ми бачимо велику кількість вантажівок у кольорах військової техніки. Ні танків, ані БТР-ів супутник не фіксує, тому з високою ймовірністю – це одна з військових частин матеріально-технічного забезпечення", — каже Жирохов.

До того ж як встановили журналісти, ця база в Новочеркаську може належати до 100-го військового полку матеріально-технічного забезпечення Збройних сил РФ. Основним завданням полку є доставка військових вантажів у зону бойових дій та ліквідація техногенних катастроф, пожеж та паводків.

 в Ростовській області ЗС РФ розгорнули нову військову базу

Фото: "Схеми"

"Після лютого 2022 року росіяни просто масштабували всю логістику в цьому регіоні. Тим більше, що тимчасові бази, наприклад у Луганську, після отримання далекобійної зброї Україною опинились в зоні досягнення Сил оборони України. Тому на тлі заборони ударів західної зброї по території РФ, цей процес набув ще більших масштабів, що ми можемо побачити на цьому прикладі, коли полк забезпечення перекидають не ближче до зони бойових дій, а в зону, де його буде важко дістати без далекобійної зброї", — пояснив Жирохов.

У "Схемах" зауважили, що оскільки база розташована на відстані в 200 км від українського кордону, Сили оборони не можуть завдати по ній удару.

Нагадаємо, 23 липня українські військовослужбовці завдали удару по російському порту "Кавказ" у Краснодарському краї РФ. Уражено важливий для окупантів пором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.07.2024 21:40