Фото: Головне управління розвідки

Роспропаганда від імені українського медіа бреше про смерть Буданова

Кремлівські пропагандисти продовжують ширити фейки у мережі про буцімто загибель військового командування України. Цього разу вони розповсюджують дезінформацію про нібито смерть очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова. Для поширення неправдивої інформації використовують логотип сторінки одного з українських ЗМІ.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації.

"Роспропаганда від імені українського медіа поширює новину начебто про смерть Кирила Буданова", — йдеться в повідомленні.

Російські пропагандисти вигадали, що Буданов начебто "загинув" від нещодавнього ракетного удару, а в Національному центрі "Український дім" вже навіть триває підготовка до його "поховання".

"Новина про "смерть" очільника ГУР — черговий інформаційний "вкид" ворога. Після невдалої інформаційної кампанії про нібито смерть Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, російська пропаганда намагається вчергове посіяти панічні настрої серед населення шляхом розповсюдження подібного фейку", — пояснюють фахівці.

Нагадаємо, що у травні росіяни запустили три фейкові новини про загибель українських командувачів Сил територіальної оборони та Сухопутних військ ЗСУ Олександра Танцюри й Олександра Сирського та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 04:44